Lesomschrijvingen CDDANCE

Urban Dance

Een choreografie les van een uur (in de regel tenzij anders vermeld), waarin verhaal vertellen (storytelling) centraal staat.

Daarnaast krijg je ook de nodige basics binnen de w-up en oefeningen mee om de stijl van de docent te hanteren door de les heen.

Anders dan andere stijlen is Urban Dance niet aan één stijl gebonden, het komt voort uit de Hip Hop dansscene stijlen, maar verder ligt deze les geheel aan de docent en zijn/haar achtergrond in dans en de muzikale invulling die hij/zij hieraan besluit te koppelen.

Modern

Een les met als doel techniek aanleren/verbeteren en choreografie uitvoeren.

Voortkomend uit de grondbeginselen van Graham, Limon en Cunningham en puttend uit de ervaring die Cedric tijdens de opleiding in Arnhem aan de Fasttrack Dance opleiding heeft genoten en daarbuiten bij verscheidene docenten creëert hij zijn eigen bewegingsflow die deze les belichaamt.

 

Bij inval zal deze les uiteraard in dezelfde trend voortzetten.

Dance Basics

Dit is een leuke gezellige les voor de kids waarin doormiddel van dansspel en educatieve interactieve vormen, ritmisch de basis van beweging en verschillende stijlen dans wordt aangeleerd die nodig zijn om de andere lessen op een latere leeftijd te vervolgen.

 

Bestaande uit Hip Hop Basics / Latin basics / Klassieke basis.

Urban Contemporary

Peuter Kleuter Dans

Een class waarbij De Urban invloeden (vanuit de muziek en bewegingen) samen komen met Moderne Dans. Zo wordt er uitvoerig gebruik gemaakt van posities en gepointe en geflexte voethoudingen, maar er wordt niet op schoenen gedanst.

les voor de allerkleinsten.

In deze les staat dans doormiddel van spel en plezier voorop, deze lessen worden o.a. gegeven door Beau Smits als reguliere woensdagmiddagles en in cursus vorm door Cedric Dors.

Lesomschrijvingen CDD-FIT

CDDANCE &FIT

Wil je dansend fit worden dan is dit de class voor jou! Door middel van uitdagende dansante vormen op een mengelmoes van Latin HipHop en Urban muziek. 

BBB

Een geweldige workout voor de buik billen en benen is nooit weg en wat leuker dan deze uit te voeren op muziek en in groepsverband lekker zweten en spieren in shape krijgen + afvallen met een goede sfeer.

HIIT

High Intensity Interval Training! ook wel HIIT  is één van de lessen om te volgen als je je conditie op de proef wilt stellen, met explosieve en dynamische krachtuithoudingsvormen ga je op muziek aan de slag door afgewisseld met sprongelementen en cardiointensieve momenten. Tussendoor zijn er korte adem momentjes/waterbreaks

50+FIT

De les voor 50+ers (of daaronder mag ook).

Wil je graag op een wat lagere intensiteit de spieren onderhouden zonder de knieën en andere gewrichten extreem te belasten dan is dit de les waar je moet zijn.

Onder begeleiding van de docent doe je leuke trainingsvormen  voor het hele lijf die regelmaat bieden voor de motoriek. Om de zoveel lessen komt er wat variatie bij om deze zeker interessant te houden.

Pilates

De les om de core, rug en bekkenbodemspieren goed actief te krijgen en te verstevigen.
Vanwege Cedric's levens en geloofsovertuiging past hij anders dan de Pilates die door Joseph Pilates in het leven is geroepen berust deze vorm van Pilates zich niet op de Oosterse methodiek (yogavormen).

Cedric gebruikt hiervoor in de plaats ballettechnieken en eigen ontspan en ademhalingstechnieken die hij gaandeweg zijn eigen heeft gemaakt.

 

Bij inval zal deze les uiteraard in dezelfde trend voortzetten.

Get Fit Stay Fit

Een eigen ontwikkelde les door Cedric zelf, waarbij aan het begin van het seizoen het niveau laag start en gaandeweg het niveau omhoog gaat. Consequent volgen van deze les is dan ook een pré om bij te blijven.

 

Bij inval zal deze les uiteraard in dezelfde trend voortzetten.