Cedric Dors - Eigenaar - Danser/Docent in verschillende stijlen, Personal trainer

Als danser en docent!

Credentials

2007-2018

Cedric is  begonnen bij Fit For Free als stagiaire en heeft hij zich op kunnen werken tot fitnessmedewerker en groepslesinstructeur en baliemedewerker ookheeft hij hier zijn FUNXTION-trainerscertificaat behaald.

Hier gaf hij tevens ook Streetdance en nam hier en daar een Zumba les waar, door er een Latin Dance workout van te maken.


In 2011 is Cedric succesvol afgestudeerd tot Sport&Bewegingsleider niveau 3 en heeft hij intern Fitness Instructeur A en B behaalt. Hier haalt hij zijn didactische en methodische basis uit en ook de verantwoorde anatomische kennis die hij dagelijks toepast op zichzelf en tijdens zijn lessen.

In 2012 startte Cedric aan de dansopleiding in Rijnijssel te Arnhem waar hij vervolgens in het Fasttrack Dans-traject zichzelf heeft kunnen ontwikkelen in zijn Klassieke Moderne en Jazz Techniek.

In het jaar van 2014 is Cedric succesvol afgestudeerd tot Dans-Artiest en getrouwd!


Sinds 2011-heden is Cedric werkzaam als Freelance Dansdocent door het land en geeft hij dansworkshops en ook danslessen aan verschillende dansscholen sportscholen, basisscholen, voortgezet onderwijs en aan bedrijven.

Als kind heb ik altijd al aan sport gedaan zo begon ik met 4 jaar aan zwemlessen, zoals vele anderen, maar startte ik ook tegelijkertijd met judo.
Met 8 jaar heb ik gedag gezegd tegen de judo leefstijl en ben ik begonnen  met basketbal.
Dit heeft mij in de ban gehouden tot mijn 20ste. De leeftijd waarop ik definitief afstand heb gedaan van het spelen in clubverband (MBV GReen Eagles Maassluis).

Basketbal zal echter  altijd een passie van mij blijven naast dans.


Mijn ambitie tot het worden van een danser en -docent begon onbewust in 2000.  Op 11 jarige leeftijd begon hij lichtelijk geïnspireerd door familie, maar vooral op aandringen van mijn moeder, met een danscursus Salsa aan het conservatorium samen met mijn nicht Audrey van Dorp.

Na hiervan te hebben geproefd en de lessen te hebben vervolgd in Charlois (Rotterdam) bij een lokale dansschool "Minerva" o.l.v. Cornelis de Vroomen. Zijn het de tainingen binnen de stijlen van Breaking, Popping en Urban (Hip Hop) choreografie die mijn vuur aanwakkerde aan voor de HipHop Culture.
Toen dit eenmaal begon werd dans een echte passie voor mij.
 
Ook begon het naast basketbal een plek in te nemen als één van mijn grootate passies als ik dans dan voelde en voel ik me nog steeds vrij het was en is een uitlaatklep die voor mij het diepste van mijn binnenste kan representeren.
 
Van hieruit ben ik Streetdance lessen gaan geven onder (kort maar krachtig mentorschap van Sabrina de Graaf tijdens mijn stage en loootijd bij Fit For Free) bij lokale sportscholen, dansscholen en verenigingen om diezelfde passie door te kunnen geven.
 
"Houdt in gedachten "voor de periode aanbrak dat ik salsa workshops volgde was ik "alles behalve ritmisch aangelegd" en kon ik naar velen hun zeggen “écht niet dansen”
 
Juist dit voorgaande is dé reden waarom ik lesgeef"
 
Toen ik eind 2007 zelf lessen begon te geven heb ik ontdekt dat ik het geweldig vindt om kids en volwassenen beter te zien worden in hun danstechniek, ik geniet er waarschijnlijk nog meer van dan zelf op het podium te staan.
Het zelfverzekerder worden binnen de les en daarbuiten door de opbouwende kritieken tijdens mijn les is iets waar ik zeer zeker ook naar uitkijkt bij de wat meer verlegen leerling.

Zelfontplooing en persoonlijke groei staan dan ook voorop.
 
"Het laatste wat ik namelijk wil is dat iemand zich tijdens mijn les minder voelt dan een ander".
 
Om dit zo te houden zorg ik voor een veilige en gezellige sfeer in mijn les zonder al te veel prestatiedruk.
Tijdens de lessen en workshops van mij leer bewegen binnen de disciplines/stijlen die ik mij eigen heb gemaakt,
 
Bij mij ervaar je hoe het is om te leren dansen, dat naar een hoger niveau te tillen en je  emoties en persoon naar voren te brengen door middel van dans.
 
Mijn dansmotto is dan ook: 

 

- Reflecting Dance From Within -


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.